GL!MT MAGAZINE


Kulturelt livstilsmagasin om Odense på vej

Glimt i eksklusivt interview med By- og kulturrådmand Jane Jegind

Rådmand Jane Jegind giver i Glimt Magazine sin vision for Odense år 2022
Videoklippet er fra interviewet til bladet.


Uddrag af interview.

Jane Jegind, by- og kulturrådmand i Odense

Hvordan ser du på udviklingen i bymidten? Det bliver rigtig godt, og det kommer til at hænge sammen. Jeg siger "undskyld vi roder, men det skal være lidt skidt, for det kan blive godt", og det går stærkt fremad. Vi er færdige med omdannelsen af Thomas B. Thrigesgade de kommende år, og vi skal nu i gang med at lave HC Andersens Eventyrhus.


Jeg glæder mig rigtig meget til, at vi langt om længe får lavet en ikonisk bygning og et rigtigt museum. Meget af museet kommer til at være nede i jorden, og så stikker der huse op. Projektet er tegnet af den berømte Japanske arkitekt Kengo Kuma. Vi får også en interaktiv fremstilling af HC Andersen hvor, du går ind i hans eventyrverden. Det skal tiltrække flere turister. Vi har lidt overset og underprioriteret kulturturismen. Der ligger et stort potentiale for Odense for at give en kulturel oplevelse. Og hvem er bedre end HC Andersen til det? Ethvert kinesisk barn kender HC Andersen - bare for at nævne et marked. Turisterne skal blive her længere og ikke bare komme på endagsudflugter med bus fra København. De skal overnatte og vi skal have flere hoteller, og min drøm er, at der kommer et temahotel med HC Andersen, så man kan få en helhedsoplevelse, når man kommer som turist, og hotellet er en del af den samlede oplevelse.

Læs det hele i det trykte blad

Tilbage til forsidenTango som passion

Gitte og Torben konverserer om deres første tangotrin sammen.
Videoklippet er fra interviewet til bladet.


Torben og Gitte om tango

Torben og Gitte

I tangoen finder man både nærvær og nærhed. Der er mange kram, da dansen ofte er tæt og intim uden at være intimiderende. Tangoen giver en tilfredshedsfølelse. Den tilfører hjernen endorfiner. Både den fysiske og den psykiske kontakt med din dansepartner er altafgørende for, at dansen bliver optimal.

"Jeg går som regel ind i dansen uden krav. Jeg forventer, at dansen bliver rar og at vi begge får en god oplevelse." siger Torben

"Om vi er et par? Nej" ler Gitte. "Det er vi ikke. Vi danser bare godt sammen og har stor respekt for hinanden. Man lærer hinanden vældig godt at kende, når man er så fysisk tæt sammen. Og vi kan godt mærke på den anden, hvis der er sket noget i løbet af dagen eller ugen. For så er man ikke nærværende og dansen glider ikke lige så let som vanligt."

Læs det hele i det trykte blad

Tilbage til forsiden


Henriette Hörlycks Skole

Interview med Henrik Jørgensen


Hvorfor ser skolen sådan ud?

Henriette Hörlycks Skole

Det væsentlige er at børn har en fornemmelse af at de voksne, som de omgås til daglig gør sig umage med at gøre skolen til et rart sted at være. Vores elever har en fornemmelse af kultur når de træder ind af døren. Vi har gjort meget ud af at det skal være en hyggelig atmosfære og sjovt at være her. Der er altid noget nyt at opleve. Man skal bare kigge på væggene eller op i loftet.

Børnene får en større respekt for deres omgivelser og kvitterer med at passe på tingene. Vi behøver ikke at putte det gamle legetøj ind bag glas for alle eleverne sætter pris på deres omgivelser.

Læs det hele i det trykte blad

Tilbage til forsiden


Emilie Caroline Piiters Ostenfeldt

Emilie med lille Aya.
Videoklippet er fra interviewet til bladet.


Hvorfor kommer du hjem til Odense

Emilie Caroline

Vil det sige du fandt en mand i London, som du fik barn med? Ja jeg blev forelsket og fik et barn og tog hjem med barnet. Jeg føler hun får mere tryghed her. Min opfattelse er, at stemningen mod folk der ikke taler dansk eller ser danske ud, er lidt anspændt i Danmark for tiden. Min kæreste er fra Jamiaca og jeg har en oplevelse af, at der bliver set ned på én, når man har mørk hud. Da barnets far ikke taler dansk, valgte vi i første omgang, at det kun var mig der tog hjem, og håber at vi snart kan flytte sammen igen og gerne her i Danmark. Vi må se hvad tiden bringer.

Læs det hele i det trykte blad

Tilbage til forsiden


CaViThe

Videoclip fra forretningen på Skibhusvej 77


Historien om passionen for kaffe, the og vin

Cavithe

Når kunderne første gang kommer ind, står de lidt i døren og siger "hold da op, hvor starter vi henne?" Folk der aldrig har været her før, giver vi en god rundvisning i butikken fra Chokoladen fra Summerbird over øl-afdelingen hvor vi f.eks. har vores egen øl "Skibhusøllen eller mere korrekt Skibhus Ale 90" som er brygget af Grauballe Bryghus ved Silkeborg. Jeg syntes det kunne være lidt skægt, hvis jeg havde min egen øl, og derfor kontaktede jeg nogle bryggerier, og de eneste der turde binde an med det var Grauballe Bryghus. De kunne lave lidt mindre end de normale 600 liter, og så er det muligt at få dem solgt før sidste udløbsdag. På etiketten er der et billede fra den gamle forretning.

Læs det hele i det trykte blad

Tilbage til forsiden


Easy Wine

Videoklippet er fra interviewet til bladet.


Vinspecialisten med det store udvalg

produktfoto med vin

Der importeres vine fra hele Italien, og blandt disse fandt vi flere interessante supertoscanere, og vine fra den verdensberømte italienske sanger Al Bano Carrisi. I den spøjse ende af de italienske vine fandt vi en messevin. Vinen er lavet i henhold til kanonisk ret og under overopsyn af den katolske kirke, og før vinen forlader vingården afholder den lokale biskop en ceremoni, hvor han velsigner vinen.

Er du mere til spiritus, kan du gå på jagt i butikkens afdeling for spiritus, som rummer mere end 150 forskellige rom, gin, whisky, vodka, cognac, grappa m.m., heraf en del danske spirituosa. Her finder man spiritus lavet på gletsjervand, og gin lavet på druer. Japansk whisky er også på hylden, og i det hele taget er der mange spændende smagsvarianter.

Læs det hele i det trykte blad

Tilbage til forsiden

Løbexperten

Interview Løbexperten
Videoklippet er fra interviewet til bladet.


Ekspertviden om løb

Løbexperten

Det fascinerende ved at løbe er, at man stresser af og ikke skal tænke. Og så belønner hjernen med hormonet endorfin, der gør os lykkelige. Bare det ene ben foran det andet. "Det giver energi at bruge energi" siger Kim, som er den ene af indehaverduoen Lone og Kim Vang. Sammen med fornuftig kost er det godt for fysik og psyke, velvære og indre tilfredsstillelse.

Læs det hele i det trykte blad

Tilbage til forsiden

Room8

Besøg hos Room8
Videoklippet er fra interviewet til bladet.


Bolig og interiør

Room8

Stilen i dag? Faktisk siger man, at alt er tilladt. Så man kan mikse bredt. selvfølgelig kan man ikke sætte alt sammen, men man kan sagtens krydre med møbler eller interiørprodukter, der ikke nødvendigvis er en stilfilosofi. Vi har derfor en bred kollektion, og har altid noget der kan passe ind alle steder. Vi har mange sjove og anderledes ting. Nogen gange er det så anderledes, at vi kun tager få eksemplarer hjem. Erfaring og egen smag spiller ind, når vi vælger produkter, og pigerne i butikken har altid en finger med i spillet. Det nytter ikke at købe produkter, de ikke kan stå inde for, så bliver de ikke solgt. Pigerne i butikken er også ofte med til at vælge nye produkter, efter hvad der er af forespørgsler.

Læs det hele i det trykte blad

Tilbage til forsiden

Odense Chokoladehus

Chokolatier Thormar Thorbergsson

Videoklippet er fra interviewet til bladet.


Chokolade og delikatesser

Room8

Når vi har en lille butik som vores, drejer det sig om at skabe en stemning med en levende virksomhed, hvor man kan se produktionen. Det er sjovere for os at gå på arbejde, når der er direkte kontakt med kunderne. Vigtige elementer i vores butik er smagen, udseendet, god service, og hyggelig atmosfære. At der ikke er nogen barrierer mellem os der producerer og kunden gør, at vi kan lave det folk ønsker og de kan se, hvad de får.

Læs det hele i det trykte blad

Tilbage til forsiden

Fotograf Westersø - en kreativ samarbejdspartner

Ring: 2332 2391 - Skriv til: ib@westersoe.dk

Copyright © 2021 · All Rights Reserved · Fotograf Westersø