Undervisning i argentinsk tango


Argentinsk tango giver livsglæde


Hvorfor har vi så meget fokus på den grundliggende teknik.

Gode tango vaner på dansegulvet

Tango kan danses på mange måder med stor fornøjelse. Men selvom det er en meget fleksibel dans, betyder det meget, at man kan den teknik, der ligger til grund for dansen.

Der udvikler sig ofte lokale variationer, eller indforstået teknik mellem 2 dansepartnere. Når man så danser med andre, kan de volde problemer og nogen undren over, at mange ting mislykkes.

Vi har derfor fokus på, at trinene læres rigtigt, så man også kan danse andre steder end lokalt. Måske er der færre figurer, end man ellers oplever, men det giver god mening og en meget sikrere dans, samt basis for nemt senere at tilegne sig nye sekvenser eller endnu bedre  - evnen til at lege frit på dansegulvet, uden at være bundet af sekvenser man har lært.

Historisk om de 8 grundtrin: Download

Vaner

Figurer kommer ofte som følge af en undervisning, og de fører for det meste til, at man delvis stopper dansen på gulvet til irritation for alle. Trin og små sekvenser giver et bedre flow.

Man vil opleve, at det er meget lettere, når man ikke skal huske lange sekvenser af trin, men danse improviseret efter hvad man kan, og hvordan man lige opfatter musikken i dette øjeblik.

Vi er meget opmærksomme på, ikke at undervise i sekvenser der er hæmmende for danse-flowet.

Forkerte vaner er svære at komme af med. Det tager typisk mere tid at "aflære" såkaldt dårlige vaner, end det gør at lære det rigtigt fra begyndelsen.

For at være parat til at gå til milonga eller danse andre steder end der, hvor man har lært tangoen bytter vi ofte dansepartner en dans eller to. Det kan sætte fokus på færdigheder, der skal trænes yderligere eller måske have et tvist før de store milongaer.

De fleste dansere kan huske 4-6 figurer af gangen. Det synes vi ikke giver mening. Vi foretrækker, at man er mere spontan i sine trin i stedet for at gentage mønstre. Improvisationer kan meget bedre passes ind i tangomusikken. Hvis man blot kan 7 forskellige variationsmuligheder, hver gang man tager et trin, har man 264 millioner variationsmuligheder på 10 trin. Det kalder vi tango.

Hvorfor danse til tangomusik

Man kan sagtens tage tangotrin til andet end tangomusik, men så er det ikke tango man danser. Der er nogle rent musiktekniske grunde, til at det ikke er en tango der kommer ud af det.

Tango har et forløb over 4 takter, som varierer i blokke, og som ikke ligger fast. Musikken fortæller ved særlig markering, hvornår man skal sætte foden i gulvet. Dette findes kun i tangomusik.

Der findes enormt meget varieret og velklingende tangomusik.

Hvis man gerne vil have mere rytmisk musik, har man milongaen, som også er tango, men med en genkendelig rytme.

Det hele bliver sværere, hvis man får dårlige vaner, danser til den forkerte musik og heller ikke får afprøvet sine færdigheder med andre end den faste partner. Jo mere man danser jo mere finder man ud af at det faktisk er sjovest, lettest og mest elegant når man har basal teknik på plads, og der spilles rigtig tangomusik.

Privattime

De fleste vil have glæde af at købe en privattime en gang imellem. Der får man pudset sine færdigheder af og får en reel fornemmelse for, hvad der virker, så man ikke i misforstået hjælpsomhed gør alt det, man ikke bliver ført til, men gør det fordi man sammen har lært noget.

En privattime kan sagtens vise sig at være en effektiv og god investering. (pt. 500 kr.)

Man kan booste sin tango ved at få ekstra hjælp. Køb af privattimer kan stærkt anbefales. 1 time med privatundervisning svarer til mange timer sammen med partneren, da man får direkte og klare anvisninger om, hvad man kan gøre for at forbedre sine vaner og trin.


Tango i Odense

Kontakt Ib på tlf. 2332 2391 eller Tangoglad@hotmail.com

Skibhusvej 52 C1, 5000 Odense C, (indgang fra Skibhusvej)

Gratis parkering på alle pladser ved Bazaren efter kl. 17