Hvordan bliver jeg fotomodel?

Bliv model.
Få en fotooplevelse!

Hos Fotograf Westersø bruger vi rigtige mennesker som modeller til at afspejle virkeligheden. Vi mangler derfor for folk i alle aldre, og det er vigtigt for os, at forskellige typer mennesker og etniciteter er repræsenteret.

Nederst på siden finder du en liste med spørgsmål og svar om, hvad man kan forvente

Hvem kan bruges som fotomodel?

Som udgangspunkt kan vi bruge alle, der har et originalt udtryk. Vi lægger vægt på, at du er dig selv, og så finder vi den sammenhæng, hvor du passer. Hvis du måske også har adgang til at spændende hus eller location er det endnu bedre. Så bliver det autentisk.

Hvad gør man for at komme i gang som model hos os?

Vi opfordrer alle der har lyst til at prøve modeldrømmen af til at skrive til os.

Send en mail til os her og fortæl hvem du er. Husk at vedhæfte et vellignende foto uden billedredigering.


Temaer vi mangler modeller til:

 • LGBTQ-familier - alle kombinationer og aldre
 • Multietniske familier
 • Atleter
 • Konfirmander
 • Personer med handicap
 • Håndværkere
 • Pensionister
 • Små virksomheder
 • Caféer

Vi bruger helt almindelige mennesker.

Det er vigtigt for os at alle typer mennesker er repræsenteret. Derfor er behovet for almindelige mennesker stigende.

Ring og få en snak: 2332 2391

Fitness

Udendørs fitness

BodybuildingBodybuilding

KonfirmationKonfirmation - god mulighed for at få nogle helt særlige konfirmationsbilleder uden at skulle betale.
DanserDanser du eller bruger du din krop på anden måde.
FamilieFamiliehygge ude eller inde.

Kvinde med kaffe

Vi bruger helt almindelige mennesker som modeller

Hvis du har lyst til at prøve at være fotomodel på billeder, der skal bruges i rigtige kampagner verden over, er der mulighed for at melde sig som model.

kvinde der løber

Vi arbejder med hverdagstemaer

Har du en særlig interesse, job eller hobby må du gerne sende et par ord. Vore billeder dækker rigtig mange områder indenfor fotografi. Det kan være håndværk, motion og meget andet.

Kvinde arbejder i køkkenet

Livstilsemner

Familier, singler, moderne måder at leve på. Vi skildrer det hele. Vi kan f.eks. lave en raportage med dig og din familie.


havemand vander blomster

Selvom du er gået på pension og ikke er erhvervsaktiv længere, vil vi alligevel gerne fotografere dig. Lad os skildre, hvad du bruger din tid på. Din have, dine børnebørn. Lad os tage en snak.

Mand leger med sit barn

Familier er altid gode temaer med masser af motiver og anvendelighed.

Pensionist ved sin havelåge

Er du "gør det selv typen", elle kan du bare godt lide at gøre noget særligt ud af din bolig? Så er det også et muligt emne.


Billeder formidles gennem bureauet istockphoto

Se mine 20.000 billeder på istockphoto 

Vi har en samling på mere end 20.000 billeder og video

istockphoto logo og link til billedbureauet

Bureauet er verdens største og der findes millioner af billeder i arkivet.

Bliv verdensberømt.

 Billederne bruges i hele verden og dukker også op i danske medier.

Det er vigtigt, at du er afklaret med, at billederne kan bruges overalt.

Der laves altid en modelrelease, der sikrer at billeder ikke benyttes uden modellen ved det. Hvis du ikke er fyldt 18 år, skal dine forældre signere modelaftalen. Vi laver ikke billeder uden skriftlig aftale.

Hvad koster det?

Det koster selvfølgelig ikke dig noget, men der vil dog heller ikke være honorar.

Hvem er fotografen? 

Udover at lave billeder til billedbureau arbejder jeg til daglig som reklamefotograf i mit firma Propagandakontoret, hvor det også er muligt at få et indblik i hvad jeg laver.

Jeg glæder mig til at lave noget spændende sammen med dig.

Ib Westersø


Fra arkivet: Kunstprojekt-spændende ansigter - projektet er afsluttet

Spændende ansigter i Odense

Model panorama. profilbillede

Projekt om etnisk diversitet i en stor dansk by

Deltag i vores projekt. Vi har sat os for at skildre byens mange forskellige mennesker i et projekt med en fotografisk udstilling.

Når man bevæger sig rundt i Odense, får man et indtryk af en storby-smeltedigel. Man ser mennesker med rødder i alle dele af verden.

Vi mennesker har så meget tilfælles, og dog ser vi på overfladen så forskellige ud. Som fotograf fascineres man i første omgang af det ydre. Det er det kameraet ser.

Jeg vil fokusere på at lave en serie billeder med kvinder, som man kan møde dem på gaden en fredag eftermiddag.

Serien vil blive afsluttet med en fotografisk udstilling på Cafébiografen i Odense med et stort udvalg af billederne. Alle vil kunne ses på internettet i en periode.

Hvordan kommer man med?

Model fra asien

Tilmelding sker på telefon eller mail. Oplysning nederst på siden.

Vi prioriterer, at der er så stor etnisk variation som mulig og forbeholder os retten til at vælge mellem de tilmeldte modeller.

Modelrelease

Alle modeller skal være over 18 år eller have en modelrelease underskrevet af sine forældre. Billederne skal ubegrænset kunne offentliggøres i alle medier.

Hvad koster det?

Caucasisk model

Deltagelse er helt gratis og der betales ingen honorar til modellen. Du får til gengæld en sjov oplevelse i et professionelt anerkendt reklamefotostudie. Der vil være mulighed for at købe billeder til en god pris.

Tak til alle modellerne!

Det har været en fornøjelse at fotografere jer alle. Jeg håber meget i vil synes om resultatet, når det kommer op at hænge.

Hilsen Fotografen
Ib Westersø


Hvad forventer jeg som model?

Man kan have forskellige forventninger til det at være fotomodel. Nogle har mere realistiske mål end andre.

Det er de færreste med modeldrømme, der bliver fuldtidsbetalte modeller.

Når det er sagt, så kan man have en fantastisk tid, som hobbymodel, eller man kan prøve helhjertet at få en karriere.

De fleste starter ud, med det der oftest kaldes TFP-model. Begrebet dækker over udtrykket "Time for print" og i dag er det mere "Time for billedfiler".

Det er en slags byttehandel mellem fotograf og model, hvor modellen stiller sig til rådighed, for at man sammen kan lave nogle gode billeder, der kan bruges af fotograf og model til at udvide deres portfolio. Typisk er der ingen betaling mellem parterne.

Er jeg god nok som model?

Vi ved alle, at der er store krav til de dyrt betalte supermodeller. Og der er ingen genvej, når man ikke er høj nok eller falder ind i tidens trend.

Man skal bare være ærlig overfor sig selv og acceptere, at det med modelkarrieren bliver ikke en levevej. Man skal gå efter de gode oplevelser i et mere fritidsbaseret miljø.

Hvis man stadig har lyst til at prøve det af, er der en kort guide under FAQ

FAQ

 • Kan jeg blive supermodel?
 • Vær ærlig overfor dig selv og forfølg kun modeldrømmen, hvis du inderst inde tror det kan lykkes, og du tror du har det rigtige look og har den rigtige psyke
 • Hvordan starter jeg som fotomodel?
 • Det er vigtigt at få gode resultater fra begyndelsen for at bevare selvtilliden. Du skal især vælge fotografer med erfaring i at vejlede i posering. Du kan vælge et studie, der bruger almindelige mennesker som modeller og få en god oplevelse. Det vil også være klogt at købe gode billeder, hvor du bestemmer hvad der skal ske. Et eksempel kan være https://westersoe.dk/model-til-fotografering.html
 • Hvordan får jeg en portfolio?
 • Jo bedre fotografer du arbejder sammen med, jo bedre bliver din portfolio. Vælg måske ikke de mest fancy, hvor alt bliver Photoshoppet så manikke kan kende dig igen. Vælg primært ærlige superbilleder. Det virker mest overbevisende. Ja - man kan få alle til at ligne en supermodel, men det er ikke det fotograferne leder efter. De vil hellere have typer, der kan noget særligt autentisk.
 • Hvilket modelbureau skal jeg vælge?
 • Hvis du er et naturtalent, skal du gå efter de bedste. Hvis der skal arbejdes lidt mere på sagen kan man vælge mindre bureauer med flere typer kunder. Man kan få statistopgaver eller arbejde for fotografer med kunder der ikke kræver supermodeller. Pas på gebyrer.
 • Hvad med uddannelse som model?
 • Selvom det ikke er påkrævet, kan det være en fordel at få træning inden for modelarbejde, herunder at lære om posering, kropsholdning, og makeup.

FAQ

 • Hvad skal jeg passe på som model?
 • Som ny model er man måske bange for at sige nej. Men gør aldrig noget, som du ikke er sikker på du har lyst til. Der kommer altid en ny chance.
 • Hem kan jeg stole på som model?
 • Som udgangspunkt er det professionelle miljø det sikreste. Man arbejder for at løse en opgave uden skjulte bagtanker. Amatørfotografer er som regel søde og entusiastiske, men tjek om de lige er startet og om de har et godt omdømme.
 • Hvad hvis jeg har fortrudt en modelaftale?
 • Mange fotografer har oplevet at stå med en aftale, men modellen dukker ikke op. Vær ærlig og giv besked i god tid. Det giver mere respekt end hvis du udebliver.
 • Hvad er et godt modelbureau?
 • Bureauer skal tjene penge som alle andre. Men ofte er betingelserne urimelige. Sørg for at du ikke giver eneret på opgaver til bureauet. Mange bureauer lever desuden mest af de gebyrer modellerne betaler for at være med i kataloget. Disse bureauer har sjældent rigtige opgaver.

Vil du også være en del af vore projekter - så skriv til os på mailen ib@westersoe.dk


Fotograf Westersø, Asylgade 7 st, 3, 5000 Odense, T.: 2332 2391 - ib@westersoe.dk

Copyright © 2024 · All Rights Reserved · Fotograf Westersø